Skip to content

5 blogs imprescindibles per aprofitar les xarxes socials al màxim

La blogosfera creix dia a dia en tots els àmbits, també en el sector del màrqueting digital, on hi ha moltíssims blocs (personals i corporatius) amb consells, recursos i informació d’interès per aprofitar les xarxes socials al màxim.

De vegades, però, és difícil trobar quins són els blocs que realment ofereixen informació de qualitat de forma regular i és per això que avui suggerim la nostra llista de 5 blocs imprescindibles, en anglès, per dominar les xarxes socials i seguir millorant dia rere dia en l’exercici del màrqueting digital.

5 fonts d’informació clau per aprofitar les xarxes socials

Brian Solis

Aquest és un bloc que requereix atenció i dedicació ja que les publicacions de Brian Solis estan carregades de contingut en profunditat i solen acompanyar-se de dades i gràfics que sustenten les seves afirmacions. Imprescindible per conèixer cap on evoluciona la nova forma de fer negocis i el comportament dels consumidors en l’era 2.0 de la mà d’un dels experts més reconeguts en aquest àmbit a nivell internacional.

Jeff Bullas

En el seu bloc Jeff Bullas comparteix consells i idees perquè les empreses siguin trobades online a través del màrqueting digital. Escriu de manera regular des de fa 4 anys i aquest any ha estat distingit en la llista “Top 10 social media blogs” que elabora Social Media Examiner. Es tracta d’un bon bloc per avançar en el domini de les xarxes socials en general, ja que en el hi ha recursos sobre blocs, les diferents xarxes socials, màrqueting de continguts, estratègia digital i tot allò que té a veure amb el màrqueting en l’era d’internet.

Pushing Social

En aquest blog Stan Smith, de Pushing Social, comparteix consells i recursos per dominar l’art del “blogging” com a eix en una estratègia de màrqueting de continguts. Publica de manera regular vídeo-tutorials i podcasts amb contingut realment interessant i aquest any ha aconseguit formar part de la llista “Top 10 social media blogs” que elabora Social Media Examiner.

Jon Loomer

Si el que t’interessa és dominar el màrqueting a Facebook i només pots seguir un bloc, tria el de Jon Loomer. És una aposta segura per estar al dia de totes les novetats que Facebook ofereix als professionals del màrqueting, així com per conèixer resultats i comparatives de diferents accions dutes a terme pel propi Loomer. Un blog amb molta informació rellevant, consells i recursos que recentment ha incorporat amb força l’ús de vídeos a partir d’un vídeo-bloc propi.

Socially Sorted

El blog de Donna Moritz, Socially Sorted, és ple de consells útils per dominar les xarxes socials aprofitant el potencial de les imatges, l’anomenat “visual marketing”. Segons tots els estudis els usuaris de xarxes socials interaccionen més i millor amb continguts visuals (fotografies, vídeos, infografies, etc.) que amb el text o els enllaços i les diferents plataformes cada vegada donen més importància al contingut visual (Facebook, Google+, Instagram, Pinterest, etc …). En aquest blog hi ha consells i trucs fàcils d’aplicar per aprofitar millor tot el potencial visual associat a la nostra marca, empresa o producte explicat de forma senzilla i directe.

Fer una llista amb només 5 blocs és complicat, ja que hi ha moltíssims més blocs que aporten valor. No obstant això, aquesta és la nostra llista perquè cada un d’ells aporta coneixements i recursos en 5 aspectes que considerem clau:

  • Estratègia de negoci i relació amb el client
  • Elements del marketing digital
  • Facebook
  • Bloc
  • El poder de les imatges

Què et sembla? Et resulten interessants? Quins altres afegiries a la llista? Esperem els teus comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *