Skip to content

5 lectures recomanades si vols emprendre online

Com aquest ha mes ha estat un dels dies, al meu parer, més bonics de l’any – Sant Jordi, el Dia de la Rosa i el Llibre – he pensat que podia ser interessant fer un breu recopilatori d’alguns llibres que tota persona que vulgui emprendre un negoci online hauria de llegir.

Per descomptat, és una llista personal i en cap cas exhaustiva, així que sigues lliure de fer-la créixer amb els teus comentaris. 😉 

El llibre negre de l’emprenedor

Si estàs pensant en crear un negoci pel teu compte i tens dubtes, llegeix-te aquest llibre per saber si estàs preparat per a totes les coses dolentes que poden succeir una vegada que prenguis la decisió de muntar la teva pròpia empresa.

Potser penses que el que necessites és un llibre que et motivi i no un que et faci sentir encara més insegur, però creu-me, és important que puguis conèixer tot allò bo (i no tan bo) que se’t vindrà a sobre quan decideixis establir-te pel el teu compte.

Oceà blau

Muntar un negoci, sigui del tipus que sigui, és oferir al món la teva visió sobre les coses i si vols tenir èxit és imprescindible que et diferenciïs de la resta dels teus competidors i que ofereixis alguna cosa que realment valgui la pena.

Aquest llibre t’explica què són els oceans blaus, com desenvolupar-los i com navegar per ells perquè la teva empresa perduri en el temps, realment interessant!

Business Model Canvas

Imprescindible per a negocis de qualsevol sector, però encara més en el cas dels negocis online, quan tendim a pensar que el nostre negoci és muntar un web o publicar en xarxes socials i en veritat es tracta més de gestionar clients i tractar amb proveïdors i partners.

Aquest llibre t’ajuda a tenir una visió global de tot el teu negoci, a veure com tot el que fas s’interrelaciona entre si i a prioritzar quins són els processos clau del teu negoci, perquè puguis delegar allò que realment no és tan important.

El cigne negre

Un cigne negre és allò que creiem que no existeix i, no obstant això, un dia passa. No és un llibre sobre negocis però crec que aporta una saviesa útil per als qui s’embarquen en emprendre el seu propi projecte.

T’ajuda a plantejar-te que encara que pensem que les coses seran d’una manera, perquè la història, la nostra experiència i la ciència ens han demostrat que és així com ha de ser, sempre hi ha la possibilitat de què pugui succeir quelcom totalment inesperat, amb les conseqüències (tant positives com negatives) que això pot comportar!

Deixa de ser tu

Iniciar un projecte empresarial propi significa, en molts casos, canviar de pell i començar a fer quelcom totalment nou i desafiant. Això implica un gran canvi en les teves rutines i també en la teva forma de pensar sobre tu i sobre allò al que et dediques.

Aquest llibre t’ajuda a analitzar com els teus propis pensaments t’acosten o allunyen del que realment desitges i com cada persona té la capacitat de re-aprendre a pensar reprogramant el seu cervell per alinear els seus pensaments, tant conscients com inconscients, amb allò que vol aconseguir.

Muntar un negoci és una carrera de fons i requereix fortalesa mental i molt bona predisposició per fer front a comentaris del teu entorn que no sempre van en la mateixa direcció que tu. Per això crec que aquest llibre pot ser un bon aliat si estàs muntant la teva pròpia empresa.

Has llegit algun d’ells? Et van resultar interessants? Quines altres lectures recomanaries a aquelles persones que estan pensant en iniciar un projecte online?