Skip to content

Creació de pàginas web económiques: quina plataforma és millor?

Actualment existeixen diferents plataformes per a la creació de pàginas web, algunes realment econòmiques.

Han quedat enrere els temps en què tenir una pàgina web era una cosa que quedava només a l’abast d’uns pocs. Ara gràcies a la irrupció dels CMS (Content Management System per les sigles en anglès) i la popularització d’eines en el núvol tothom pot disposar d’una pàgina web.

Si busques a Google “creació de pàgines web” t’apareixeran moltíssims resultats, alguns fins i tot anunciant que és possible tenir una web gratis (Wix, Jimdo, Webnode…).

Vigila amb això. La majoria de llocs on t’ofereixen una web gratis ho fan a canvi de limitar una sèrie de funcionalitats que potser necessites en el teu web o de mostrar publicitat. O pitjor encara, fer una web és gratis perquè la web no és teva sinó que els hi pertany a ells, i per tant no et deixen accedir a la base de dades o programació.

Així que és imprescindible que abans de donar-te d’alta en un lloc de “creació de pàgines web gratis” revisis bé què podràs i què no podràs fer amb el teu web.

WordPress és la millor plataforma per a la creació de pàginas web

Potser aquesta afirmació et sona massa contundent però parlo després de l’experiència de treballar en un centenar de projectes web i de veure els budells de webs de molts tipus.

Si estàs interessat en la creació de pàgines web econòmiques amb les funcionalitats més habituals que qualsevol negoci necessita (publicació de contingut dinàmic, mostrar diferents suports de contingut com a foto, vídeo o text, disseny visual i gran experiència d’usuari en la navegabilitat, multi-idioma, formularis de contacte destinats a diferents usuaris, etc.) WordPress es el que estàs buscant.

Si necessites un projecte molt complexe segurament amb WordPress i algun dels centenars de plugins de pagament del mercat també aconseguiràs el que busques (un calendari de reserves, una intranet amb diferents perfils d’usuari, un repositori amb contingut privat, un fòrum de discussió, etc).

Amb WordPress fins i tot pots crear una botiga online utilizant el plugin WooCommerce. Encara que segons com vulguis que funcioni la botiga la meva recomanació és que utilitzis Prestashop enlloc de WordPress, ja que és un CMS que s’ha concebut específicament per a les botigues online.

En el cas que el teu projecte web sigui molt molt complex, potser WordPress no és la solució i has de contractar a algú per tal que et faci una programació a mida que cumpleixi els teus requisits. Però en aquest cas t’aviso que ja no es tractarà d’una solució econòmica.

Una de les millors coses de WordPress és que si tens temps i ganes d’aprendre coses noves, tu mateix pots crear la teva pàgina web. Cerca a Google o YouTube “tutorials de creació de pàgines web amb WordPress” i trobaràs moltíssima informació.

Si en canvi prefereixes confiar aquesta tasca a un professional – nosaltres per exemple 😉 -, és una forma molt més econòmica de disposar d’un web que si et fan un disseny o programació a mida.

Avantatges de la creació de pàginas web amb Wordpress

Sempre que algú em diu que vol una pàgina web li recomano WordPress; en el 99% dels casos és la solució adequada.

Aquí van alguns dels motius pels quals crear una pàgina web amb aquest CMS és el millor que pots fer per cuidar i potenciar la teva presència online:

Sense llicència ni cost de manteniment

WordPress és Open Source (codi obert) el que significa que pots descarregar-lo i usar-lo on vulguis sense haver de pagar.

Molt flexible

Atès que l’instal·les al servidor que vulguis pots accedir a la base de dades i al codi de tots els arxius i modificar-los i adaptar-los com vulguis.

Llibertat per escollir proveïdors

Tu esculls amb quin proveïdor d’allotjament web vols treballar i amb quin dissenyador web o programador fas el teu web. Tothom coneix WordPress!

Disseny modern i responsive

Existeixen infinitat de plantilles predisenyades per al look visual del teu web i cada dia n’apareixen de noves. Hi ha diferents marketplaces on pots veure el treball de disseny web que fan professionals de tot el món i pots comprar la part visual de la teva web per uns pocs dòlars; assegurant-te que es veu perfectament en tots els dispositius (ordinador, smartphone i tablet).

Infinitat de funcionalitats

Gràcies als plugins, WordPress pot convertir-se en allò que necessitis. A més de les funcionalitats estàndard (que en la majoria de projectes web ja són suficients) pots afegir funcionalitats extra de forma gratuïta o amb plugins de pagament per un preu molt econòmic.

Gran comunitat de suport

Hi ha una gran comunitat de persones que fan servir, desenvolupen i treballen amb WordPress dia a dia. Hi ha centenars de tutorials que expliquen com és la creació de pàgines web amb WordPress i si tens algun dubte i li preguntes al Sr. Google, segur que trobes resposta en un fòrum o bloc on a una altra persona ja li ha passat el mateix prèviament.

Perfecte per al SEO

El codi amb el qual està desenvolupat WordPress és fantàstic per al posicionament en cercadors. Si a més segueixes les bones pràctiques SEO i instal·les un plugin de SEO a la teva web, estaràs preparat per sortir entre les primeres posicions a Google.

Fàcil d’utilitzar

WordPress és la millor eina per a què persones que no tenen cap coneixement tècnic puguin publicar contingut de forma àgil i ràpida a internet. Recorda que va néixer de la mà dels blocaires, per això s’ha fet tan popular i és el CMS que sustenta el 27% de les webs creades a tot el món.

Tu ets el propietari

El teu web fet en WordPress et pertany a tu. Això no succeeix així en molts llocs de “webs gratis” que en el fons són un lloc a internet que pertany a una altra empresa on tu publiques contingut. I si algun dia aquest servei desapareix, el teu web desapareix amb ells.

Espero que aquest post t’hagi servit per pensar-t’ho dues vegades abans de crear un web gratis en un servei que a la llarga serà més car. Pensa que si fas la teva pàgina web en un lloc on després no pots migrar els continguts, quan el teu web creixi i necessitis aplicar-li més funcionalitats, hauràs de començar des de 0.

A vegades allò que és gratis acaba sortint més car. 😔

La meva recomanació és que no tractis d’inventar la roda i que confiïs en la plataforma de creació de pàgines web amb la qual estan fetes 1 de cada 4 webs a tot el món: WordPress; millor garantia que aquesta no existeix.