Skip to content

Disseny web: què cal pensar abans de fer un nou web

Abans d’iniciar un projecte de disseny web per llançar o renovar un web, considerem que cal plantejar-se la següent pregunta:

Per a què necessito el web?

Quin és l’objectiu d’abordar un projecte de programació i disseny web?

Hi ha infinitat de respostes, però segons la resposta, el projecte de creació o renovació del teu web serà totalment diferent, posem alguns exemples.

Vull un nou web per aconseguir nous clients

Si aquest és el principal motiu pel qual has decidit abordar un projecte de programació i disseny web, el primer que et recomanem és que facis un projecte de posicionament en cercadors (SEO), ja que l’estructura d’un web i els seus continguts tenen un impacte directe en com aquest apareix en els resultats de Google.

Vull un nou web per transmetre una imatge més moderna i actual

En aquest cas, l’aspecte al qual has de dedicar més temps és al disseny web, perquè s’adeqüi a la imatge i valors que vols transmetre. Avui hi ha infinitat de plantilles de disseny (themes) i segurament trobaràs alguna que s’adapti a les teves necessitats; i si vols quelcom més exclusiu, el camí a seguir és treballar en un disseny web a mida realitzat per un professional en aquest camp.

Vull un web que em permeti actualitzar informació sense haver de dependre d’un informàtic

Actualment hi ha diferents gestors de contingut (CMS) de programari lliure que, amb pocs coneixements informàtics a nivell usuari, permeten que tu mateix puguis canviar textos, fotos, incorporar vídeos, notícies, etc.

Nosaltres considerem que el d’ús més fàcil per actualitzar informació al web, així com a nivell de manteniment i gestió és WordPress. A més, hi ha una gran comunitat a nivell mundial que coneix aquest sistema, de manera que en el supòsit que necessitis fer canvis d’estructura en el futur o vulguis canviar de proveïdor informàtic, et serà molt fàcil trobar persones que tinguin els coneixements suficients per ajudar-te.

Vull un nou web per vendre els meus productes per internet

Genial! No és excessivament complicat afegir la funcionalitat de venda en un web o desenvolupar un portal d’ecommerce, però, des del nostre punt de vista, el més important en aquest projecte seran les accions de marketing i comunicació per arribar als teus clients potencials, incrementar-los i fer-los-hi saber que tenen la possibilitat de comprar al teu web.

Si no fas cap tipus d’acció en aquest sentit, seguiràs venent als mateixos clients als quals ja venies, però ara ho faràs des del teu nou web i creiem que aquest no hauria de ser el motiu pel qual fer una inversió d’aquest tipus, sinó arribar a nous clients que no et coneguin però que puguin estar interessats en comprar els teus productes o serveis.

Aquestes són les qüestions clau que considerem que cal valorar abans de començar un projecte de programació i disseny web. Estàs d’acord? Creus que ens n’hem deixat alguna? Esperem la teva opinió en els comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *