Skip to content

Per què Prestashop és la millor plataforma eCommerce per crear la teva botiga online

Si estàs pensant en crear la teva botiga online segur que has passat per la gran pregunta que tothom es fa: quina plataforma eCommerce és la millor?

Actualment existeixen infinitat de plataformes eCommerce sobre les quals construir la botiga online. Algunes són extremadament cares, altres gairebé gratis, algunes ofereixen milers de funcionalitats que potser no necessites, algunes són més fàcil de gestionar en el dia a dia, altres ofereixen moltes integracions amb serveis de tercers i un llaaaaaarg etcètera que complica bastant aquesta decisió.

És complicat dir que hi ha una única plataforma eCommerce que és la millor, el més adequat seria dir que segons el tipus de projecte, hi ha plataformes que s’adapten millor i ofereixen millors solucions.

En aquest enllaç pots veure una entrada que vaig escriure fa uns mesos amb una comparativa de 4 plataformes eCommerce i la meva recomanació personal sobre quines considero que funcionen millor segons el tipus de projecte.

En concret, segons la meva experiència i coneixement del mercat, jo crec que Prestashop és la millor plataforma eCommerce per crear una botiga online.

A continuació et dono els meus motius que, per descomptat, no han de ser compartits per tothom… 😉

Prestashop: una potent plataforma eCommerce per crear la teva botiga online

Prestashop té algunes característiques i funcionalitats que sota el meu punt de vista la converteixen en la solució més òptima si estàs pensant en crear la teva botiga online, sobretot si operes en el mercat de la Unió Europea.

Nascuda a la vella Europa

Prestashop és una plataforma eCommerce que s’ha desenvolupat a França, al cor d’Europa. Això vol dir que ja des dels seus inicis la plataforma té en compte les funcions multi-idioma – indispensables en molts territoris europeus – i la gestió d’impostos amb múltiples taxes, regles i excepcions segons la província o regió.

Això és una cosa que altres plataformes eCommerce desenvolupades a Amèrica – com Shopify o Woocommerce – no tenen tan ben resolt ja que s’han conceptualitzat des del paradigma nord-americà prioritzant l’idioma anglès i una gestió molt diferent d’impostos a la que tenim aquí.

Sota el meu punt de vista si vestàs pensant en vendre online a Espanya o altres territoris de la Unió Europea, Prestashop et facilita molt la vida.

Open Source

Prestashop és una plataforma eCommerce Open Source (codi obert). Això vol dir que pots utilitzar-lo sense necessitat de pagar llicència, instal·lant-lo allà on vulguis i podent accedir a tot el codi i fitxers per fer les modificacions i ajustos que consideris.

A l’hora de crear la teva botiga online fuig de plataformes “gairebé gratis” en què pagues un preu irrisori a canvi de començar a vendre online. En la majoria de casos, la botiga no serà teva, sinó de l’empresa que t’ofereix la plataforma i si algun dia vols migrar la botiga a una altra plataforma eCommerce, tindràs moltes dificultats per fer-ho o fins i tot hauràs de començar de zero perquè no et deixaran emportar-te cap tipus de contingut (clients, comandes, productes, etc.).

Crear la teva botiga online sobre una plataforma eCommerce de codi obert et dóna total llibertat sobre la tienda i et permet escollir amb quin proveïdor vols treballar, ja que hi ha moltes persones al mercat coneixedores d’aquesta solució. En canvi, les solucions “tancades” t’obliguen sempre a mantenir una relació contractual amb una empresa proveïdora en concret i això a vegades pot no ser beneficiós per a tu.

Escalable

Prestashop és una plataforma eCommerce que et permet crèixer segons creixi la teva botiga online tant a nivell de visites, com de catàleg i vendes.

Això és una cosa molt interessant donat que en els inicis de crear la botiga online voldràs optimitzar al màxim els teus costos i no té cap sentit que estiguis gastant diners en allotjar un “monstre” que necessita molts recursos d’allotjament però que no et dóna resultats a nivell econòmic. Aquest és el cas de solucions com Magento, que tot i que també són escalables són tècnicament més complexes i requereixen d’un major cost d’allotjament web i manteniment.

Amb Prestashop pots anar ampliant funcionalitats i recursos de hosting segons els necessitis i t’asseguro que això és una cosa realment important en qualsevol projecte a internet.

Protecció de dades

Amb Prestashop t’assegures d’estar complint la normativa de Protecció de Dades de la Unió Europea – segurament una de les més estrictes del món. Entre d’altres requisits, un d’ells és que les dades personals dels usuaris europeus han d’estar allotjades en territori europeu.

A efectes pràctics això vol dir que has de tenir allotjada la botiga online a Europa, ja que en ella guardes dades personals dels teus clients (nom, email, adreça, telèfon mòbil, etc).

Això és una mica complicat d’aconseguir si fas servir plataformes eCommerce en el núvol com Shopify, on tot està allotjat en els seus servidors a Amèrica del Nord.

Aposta per Prestashop per crear la teva botiga online

A més d’aquests factors – que considero que ja són prou rellevants – hi ha altres motius pels quals m’agrada tant Prestashop per crear botigues online:

Fàcil de gestionar

Portar el dia a dia de la teva botiga online amb Prestashop és molt fàcil. No cal que siguis informàtic ni hagis anat a la NASA per gestionar les comandes, donar d’alta nous productes, actualitzar l’estoc del magatzem, etc.

Això és una cosa molt important ja que potser has contractat una empresa especialitzada per crear la botiga online però després la gestió diària recaurà sobre tu i has de assegurar-te que la plataforma eCommerce que hagis triat no et suposi una dificultat innecessària.

Aspecte visual

Cada dia apareixen noves plantilles de disseny amb un aspecte molt professional i una gran experiència d’usuari en els marketplaces relacionats amb Prestashop.

Aquestes plantilles pre-dissenyades són la millor manera de crear una botiga online amb un gran aspecte visual sense contractar els cars serveis d’un dissenyador web. La contrapartida és que el teu web no serà únic, però l’avantatge és que estalviaràs molts diners i que les personalitzacions que pots fer et donaran una imatge personalitzada i diferenciada de la competència.

I en el cas que puguis assumir el cost del disseny web, Prestashop permetrà que tinguis la botiga online dels teus somnis, fidel al que hagi dibuixat el teu dissenyador web.

Integració amb tercers

Una botiga online no és quelcom aïllat, s’interrelaciona amb altres serveis i productes a internet perquè aconsegueixis els teus objectius: catàlegs de comparadors, llistes de retargeting, newsletters, CRMs, serveis publicitaris, etc.

És molt important que la plataforma eCommerce que escullis et permeti aquestes integracions perquè si no et veuràs molt limitat a nivell de màrqueting i hauràs de fer importacions / exportacions de dades de forma manual tot el temps, amb les complicacions que això comporta.

Multi-botiga

Prestashop també ofereix la possibilitat – que pots activar o no, segons t’interessi – de desenvolupar una multi-botiga.

Això és interessant si, per exemple, vols vendre a clients finals a un preu determinat i a distribuidors a un altre preu diferent i gestionar-ho tot des d’una mateixa plataforma eCommerce.

També és una bona solució si vens en diferents països i vols oferir preus o productes diferenciats segons el país, però sense la necessitat de portar aquesta gestió des de diferents plataformes.

Cost

Crear una botiga online amb Prestashop té un cost assequible. Per descomptat, no és gratis – o sí, si vols dedicar temps a veure vídeo-tutorials i aprendre per tu mateix! 💪 💪

Però en el cas que t’interessi contractar una empresa especialitzada per desenvolupar la teva botiga online sobre Prestasop trobaràs preus que, al meu parer, són assumibles tenint en compte que et trobes en la fase inicial del teu projecte.

Per tots aquests motius considero que Prestashop és la millor plataforma eCommerce per crear una botiga online. Per descomptat, sempre val la pena abans veure el projecte en deteniment i valorar-lo bé per confirmar que aquesta és la millor solució.

Si estàs pensant en crear la teva botiga online o si tens dubtes per què no saps quina plataforma eCommerce escollir, deixa el teu comentari o envia’ns un email i ho comentem encantats!