Skip to content

Poques hores de son per culpa de Carlos Blanco

M’he afanyat a escriure aquest post, ja que potser encara estàs a temps de regalar a algun familiar o amic proper que es trobi en fase de creació d’una empresa, o que estigui donant els seus primers passos, el llibre de Carlos Blanco “Els principals errors dels emprenedors” .

Ahir dissabte 21 de desembre va ser el meu aniversari i li vaig demanar a la meva parella que em regalés aquest llibre , ja que havia sentit parlar d’ell i em semblava interessant. Ja t’ho pots imaginar, dissabte a la tarda a la llibreria d’un centre comercial ple de persones i trigant més de 20 minuts per trobar el llibre que, segons el sistema informàtic estava, però que ningú veia; em vaig agobiar, però finalment vaig comprar el llibre. Més tard vam anar a sopar, a veure una pel·lícula al cinema i quan vaig tornar a casa vaig començar a llegir el llibre amb l’objectiu de passar una estona entretinguda abans d’anar-me’n al llit.

Allò fascinant va ser que passats 5 minuts ja estava buscant un llapis per poder subratllar algunes frases, pensaments, plantejaments que apareixen en el llibre, no sense abans tenir una breu discussió amb la meva parella perquè “els llibres no s’espatllen”. Però aquest llibre no és un llibre d’entreteniment, encara que entreté; ni és un llibre d’autoajuda, encara que ajuda; ni és un llibre per aprendre conceptes, encara que aprens. Per a mi ha estat un llibre de reflexió, ja que et dóna l’oportunitat de conèixer de primera mà opinions de persones que han emprès diferents empreses i que, òbviament, en algunes no tot els ha anat bé o no han pres les decisions adequades.

10 minuts desprès Carlos Blanco m’estava explicant un dels errors més comuns dels emprenedors que, lamentablement fa 1 any i mig jo vaig cometre . Em va costar diners, temps i un distanciament amb una amistat, per la qual cosa penso que si hagués tingut aquest llibre abans d’aquella època i hagués estat atent, potser no hagués comès aquest error, així que vaig seguir llegint i subratllant.

Aquesta nit he dormit poc , ja que finalment m’he acabat el llibre. No és la forma més recomanable de llegir-lo, ja que a cada pàgina hi pot haver un moment de reflexió, però en algun moment vaig decidir que l’acabava i que ja el tornaria a llegir amb més calma més endavant.

No conec a Carlos Blanco, no és business angel de cap start up que jo hagi muntat, només l’he vist una vegada fent de moderador en un First Tuesday. I jo no sóc cap gurú, només sóc una persona que fa 2 anys i mig va decidir muntar una empresa, que al cap de 6 mesos va decidir muntar una altra i d’aquesta segona vaig abandonar l’accionariat abans de passar un any. Ara estic treballant per llançar una nova iniciativa i aquest llibre m’ha estat molt, molt útil i estic convençut que ho serà per a persones que es trobin en una situació similar.

Vull agrair a Carlos Blanco aquest llibre i tota l’experiència que hi ha en ell, i aprofito per fer un comentari: en l’últim capítol hi ha un resum d’idees i recomanacions que s’han comentat durant el llibre, de manera que no cal que subratllis el llibre, la meva parella tenia raó.